Philo su fettax pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Philo su fettax

Graikų virtuvėje gausu įvairių nacionalinių patiekalų. Vienas iš jų - spanakopita. Tai tradicinis graikiškas pyragas iš fillo tešlos su špinatais ir fetos sūriu. Jį galima lengvai pasigaminti namuose, naudojant paruoštą tešlą. Dėl vitaminų turtingos špinatų sudėties patiekalas bus labai sveikas. Feta suteiks pyragui neįtikėtinai subtilų skonį, o muskato riešutas - malonų prieskonį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.93/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Philo su fettax Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Puode įkaitinkite 1 litrą vandens, užvirinkite, sudėkite špinatus ir virkite 3 minutes. Išimkite į sietelį. Dubenyje įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir muskato riešutu. Sudėkite špinatus, susmulkintą svogūną ir sutrupintą feteksą. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Philo su fettax Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Perpjaukite filo tešlą į dvi dalis - viena iš jų turi būti dvigubai platesnė už kitą. Pyragą formuokite taip: didesnius lakštus dėkite taip, kad kraštai kabotų per šonus, kiekvieną lakštą patepkite sviestu. Ant viršaus dėkite įdarą, tada du mažesnius lakštus, pateptus sviestu. Tada kabančius kraštus suvyniokite į formos vidų. Ant viršaus uždėkite likusius mažus filo lakštus ir patepkite juos aliejumi. Dėkite formą į įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos