Publikavimo data: 2024-06-23
Philo su grikių medumi
Filo su grikių medumi - apetitą žadinantis turkiškas desertas, vadinamas baklava. Patiekalas primena pyragą su traškia plutele ir švelniu riešutų įdaru. Šiame recepte naudojamos pistacijos, tačiau jas galima pakeisti graikiniais riešutais ir taip išgauti tradicinę baklavą. Desertas garsėja ne tik nuostabiu skoniu, bet ir sveikomis savybėmis. Natūralioje baklavoje yra daug vertingų komponentų, įskaitant B grupės vitaminus, varį ir fosforą.
Žingsnis 1
Paruoškite baklavą. Ant darbinio paviršiaus padėkite fillo tešlos lakštą. Vieną tešlos pusę patepkite sviestu, tada perlenkite per pusę ir vėl patepkite sviestu. Žirklėmis perpjaukite filo tešlą į dvi dalis. Tada pabarstykite tešlą maltomis pistacijomis, iškočiokite ją į ploną vamzdelį ir suvyniokite į apskritimą. Veiksmus pakartokite su visais lakštais. Paruoštus gaminius perkelkite į kepimo skardą arba formą, patepkite sviestu. Pašaukite į orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 2
Baigkite gaminti patiekalą. Kol baklava kepa, paruoškite sirupą. Karštą vandenį ir medų sumaišykite iki vientisos masės. Kai baklava bus paruošta, užpilkite ant jos sirupą, uždenkite folija ir palikite atvėsti.
Kategorijos