Žingsnis 1
Paruoškite baklavą. Ant darbinio paviršiaus padėkite fillo tešlos lakštą. Vieną tešlos pusę patepkite sviestu, tada perlenkite per pusę ir vėl patepkite sviestu. Žirklėmis perpjaukite filo tešlą į dvi dalis. Tada pabarstykite tešlą maltomis pistacijomis, iškočiokite ją į ploną vamzdelį ir suvyniokite į apskritimą. Veiksmus pakartokite su visais lakštais. Paruoštus gaminius perkelkite į kepimo skardą arba formą, patepkite sviestu. Pašaukite į orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 2
Baigkite gaminti patiekalą. Kol baklava kepa, paruoškite sirupą. Karštą vandenį ir medų sumaišykite iki vientisos masės. Kai baklava bus paruošta, užpilkite ant jos sirupą, uždenkite folija ir palikite atvėsti.