Publikavimo data: 2024-06-23
Philo su sultenėmis
Filo su sultonėmis - tai nepaprastai skanus desertas, pagamintas iš sultonių, obuolių, riešutų ir plonos plonos filo tešlos. Suvyniokite tešlą su įdaru ir gausite nuostabų štrudelį. Cinamono aromatas įkraus jus optimizmu, padrąsins ir įkvėps naujiems pasiekimams. Tai universalus desertas, nes su įdaru galite eksperimentuoti kiek tik norite: pabandykite įdėti kriaušių ar persikų, abrikosų ar džiovintų slyvų, žemės riešutų ar anakardžių. Paruoškite aromatizuoto filė su sultonėmis šventiniam stalui arba tiesiog arbatos vakarėliui.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, 1 minutę ant vidutinės ugnies pakepinkite džiūvėsėlius. Sudėkite sultenes, obuolius, cinamoną, cukrų ir riešutus. Kepkite dar 5 minutes. Padalykite įdarą į keturias lygias dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Padėkite du filė lakštus vieną ant kito, užtepkite ant jų vieną dalį įdaro ir suvyniokite. Paimkite dar du lakštus, užtepkite ant jų dalį įdaro, uždėkite ankstesnį ritinį ant krašto ir vėl susukite. Šią procedūrą pakartokite dar du kartus. Suktinuką sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą, kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos