Publikavimo data: 2024-06-23
Philo su vištienos kepenėlėmis
Philo su vištienos kepenėlėmis yra patiekalas, į kurį tikrai turėtumėte atkreipti dėmesį. Vos 100 gramų vištienos kepenėlių yra paros norma geležies, kuri dalyvauja hemoglobino susidaryme. Ir daug kitų naudingų medžiagų - seleno, jodo, askorbo rūgšties, B grupės vitaminų ir beveik jokių riebalų. Be visų šių privalumų, patiekalas turi dar du - greitą ir lengvą paruošimą.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenų faršą. Prieš tai įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Sudėkite kepenėles, įberkite druskos, pipirų ir kepkite 7-8 min. Galite uždengti dangčiu. Į kepenėles sudėkite smulkintą svogūną. Įpilkite į keptuvę stiklinę vandens, įjunkite mažesnę nei vidutinė kaitrą. Supilkite į keptuvę grietinėlę ir troškinkite dar apie 5 minutes. Tada nuimkite kepenėles nuo viryklės ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Filolo lakštus padalykite į 3 dalis, supjaustykite maždaug 30x15 cm dydžio stačiakampiais ir patepkite paviršių aliejumi.
Žingsnis 3
Suformuokite patiekalą ir siųskite jį kepti. Į atvėsusias kepenėles ir grietinėlę sudėkite žoleles. Įdarą dėkite ant sviestinės tešlos juostelių, palikdami užlenkimui skirtus kraštus. Suvyniokite suktinukus, užlenkdami šonus. Dėkite juos ant kepimo skardos, patepkite sviestu ir pašaukite į vidurinę orkaitės dalį 12-15 minučių.
Kategorijos