Publikavimo data: 2024-06-23
Philo su vištienos šlaunele
Švelnūs vokeliai su traškia filo tešla ir vištienos šlaunele - sotus patiekalas šeimos pusryčiams ar arbatos vakarėliui. Fillo tešla yra lengvos ir erdvios tekstūros, panašios į sluoksniuotą tešlą, tačiau mažiau kaloringos. Fillo tešlos gaminimo procesas yra labai sudėtingas ir atima daug laiko, nes reikia ne tik tinkamai išminkyti tešlą, bet ir iškočioti ją į ploną sluoksnį bei užtikrinti, kad ji nesuplyštų. Todėl namų šeimininkės dažnai naudoja parduotuvėje pirktą filo variantą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 3-5 min. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 10 minučių. Sudėkite česnaką, druską, pipirus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite filo tešlos vokelius. Supjaustykite fillo tešlą 10 cm pločio juostelėmis. Paimkite vieną juostelę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi, uždenkite kita juostele, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir suvyniokite į voką. Apšlakstykite vokelius aliejumi, dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 10-20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos