Philo su vištienos šlaunele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Philo su vištienos šlaunele

Švelnūs vokeliai su traškia filo tešla ir vištienos šlaunele - sotus patiekalas šeimos pusryčiams ar arbatos vakarėliui. Fillo tešla yra lengvos ir erdvios tekstūros, panašios į sluoksniuotą tešlą, tačiau mažiau kaloringos. Fillo tešlos gaminimo procesas yra labai sudėtingas ir atima daug laiko, nes reikia ne tik tinkamai išminkyti tešlą, bet ir iškočioti ją į ploną sluoksnį bei užtikrinti, kad ji nesuplyštų. Todėl namų šeimininkės dažnai naudoja parduotuvėje pirktą filo variantą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Philo su vištienos šlaunele Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 3-5 min. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 10 minučių. Sudėkite česnaką, druską, pipirus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Philo su vištienos šlaunele Žingsnis 2
Paruoškite filo tešlos vokelius. Supjaustykite fillo tešlą 10 cm pločio juostelėmis. Paimkite vieną juostelę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi, uždenkite kita juostele, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir suvyniokite į voką. Apšlakstykite vokelius aliejumi, dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 10-20 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos