Philo su vištienos šlaunele pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Philo su vištienos šlaunele

Švelnūs vokeliai su traškia filo tešla ir vištienos šlaunele - sotus patiekalas šeimos pusryčiams ar arbatos vakarėliui. Fillo tešla yra lengvos ir erdvios tekstūros, panašios į sluoksniuotą tešlą, tačiau mažiau kaloringos. Fillo tešlos gaminimo procesas yra labai sudėtingas ir atima daug laiko, nes reikia ne tik tinkamai išminkyti tešlą, bet ir iškočioti ją į ploną sluoksnį bei užtikrinti, kad ji nesuplyštų. Todėl namų šeimininkės dažnai naudoja parduotuvėje pirktą filo variantą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Philo su vištienos šlaunele Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus ir sudėkite svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 3-5 min. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 10 minučių. Sudėkite česnaką, druską, pipirus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Philo su vištienos šlaunele Žingsnis 2
Paruoškite filo tešlos vokelius. Supjaustykite fillo tešlą 10 cm pločio juostelėmis. Paimkite vieną juostelę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi, uždenkite kita juostele, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir suvyniokite į voką. Apšlakstykite vokelius aliejumi, dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę 10-20 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos