Publikavimo data: 2024-06-23
Philo su vištienos viduriais
Vištienos viduriukai (kepenys, širdis ir skrandis) nėra dažnai naudojami gaminant maistą. Tačiau tai svarbus dietinės mitybos produktas, ypač sergant anemija. Jame yra lengvai virškinamų baltymų, gausu A, B, E ir D vitaminų. Iškeptos vištienos kepenėlės suteikia sultingą skonį, ypač jei į jas pridėsite šviežių grybų, vyšninių pomidorų ir paprikų. O plona fillo tešla apgaubs aromatingą įdarą traškia plutele ir pavers šį patiekalą mėgstamiausiu šventiniu patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų arba alyvuogių aliejų. Vištienos kepenėles pamirkykite miltuose ir kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Į kepenėles sudėkite grybus, svogūnus ir paprikas ir nuolat maišydami kepkite 5-7 minutes. Mišinį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada sudėkite pomidorus ir šviežias žoleles, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Iškepkite filo su vištienos viduriukais. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Padėkite filo lakštą ant darbinio paviršiaus ir patepkite sviestu. Paskleiskite paruoštą vištienos kepenėlių, grybų ir daržovių įdarą. Suvyniokite į voką ir dėkite ant kepimo skardos. Viršų patepkite sviestu. Procedūrą pakartokite su likusiais lakštais. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos