Publikavimo data: 2024-10-23
Philo su vyšnių uogiene
Iš Filo galima pagaminti aromatingą štrudelį su vyšnių uogiene. Pirmą kartą vyšnios pradėtos auginti Italijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje. Dabar vyšnios yra vienos populiariausių uogų. Jos vertinamos dėl nepretenzingų auginimo sąlygų ir turtingo skonio bei aromato. Rinkdamiesi vyšnias uogienei, imkite tik prinokusias uogas be pažeidimų, prieš virdami pašalinkite kauliukus ir skanėstą virkite variniame arba storasieniame puode.
Žingsnis 1
Išvirkite vyšnių uogienę. Į puodo dugną įpilkite šiek tiek vandens, sudėkite vyšnias ir cukrų, uždenkite puodą dangčiu ir palikite 2 val. Po šio laiko uogienę pastatykite ant viryklės, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes, nugriebdami putas.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Įdarui dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinėlę ir cukrų ir plakite, kol kristalai ištirps.
Žingsnis 3
Suformuokite ir iškepkite pyragą. 1/6 vyšnių uogienės dėkite ant fillo tešlos lakšto krašto ir susukite. Pakartokite su likusiais lakštais. Suktinukus sudėkite į formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 25 minutėms. Tada ištraukite pyragą, supilkite įdarą, grąžinkite į orkaitę ir kepkite tiek pat laiko.
Kategorijos