Publikavimo data: 2024-06-09
Pieniška makaronų sriuba
Dažniausiai pieniškos sriubos ruošiamos iš makaronų arba įvairių grūdinių kultūrų (sorų, ryžių, manų kruopų, avižų, grikių), rečiau - iš žirnių, grybų, moliūgų ir pan. Pieniška sriuba yra vitamino D, C, kalcio, mangano, jodo ir kitų elementų šaltinis. Taigi galima teigti, kad pieno sriuba yra puikus baltymų, taip pat sudėtinių angliavandenių šaltinis.
Žingsnis 1
Indą, kuriame bus verdami makaronai, nuplaukite šaltu vandeniu, kad pienas nepriliptų. Užvirinkite pieną
Žingsnis 2
Į indą su pienu suberkite makaronus, druską ir cukrų. Virkite 25 minutes. Likus 2 minutėms iki košės išjungimo įpilkite kokosų aliejaus.
Žingsnis 3
Pienišką sriubą supilkite į lėkštes ir ant viršaus užberkite šiek tiek stambiai sutarkuotų obuolių.
Kategorijos