Publikavimo data: 2024-06-15
Pieniško šokolado plombier
Gaminti savo ledus naudinga ne tik todėl, kad galite kontroliuoti naminių ledų kokybę ir sudėtį, bet ir todėl, kad galite pridėti ingredientų pagal savo skonį. Plytelė paprasto pieniško šokolado ir sauja migdolų įprastus grietininius ledus pavers šokoladiniais ledais su maloniu riešutų skoniu. Šokoladą į ledus galima dėti gana dideliais gabalėliais arba šokolado drožlėmis, arba ištirpinti grietinėlėje ir piene.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę ir pieną. Giliame dubenyje mikseriu iki vientisos masės išplakite kiaušinių trynius ir cukrų. Pienišką šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais. Migdolus susmulkinkite blenderiu arba susmulkinkite peiliu iki stambių trupinių.
Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Puodą su pienu ir grietinėle pastatykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, bet neužvirkite. Sumažinkite ugnį, sudėkite į mišinį šokolado gabalėlius ir maišykite plaktuvu, kol šokoladas ištirps. Į grietinėlės ir šokolado mišinį supilkite su cukrumi išplaktus trynius. Nuolat maišydami užvirinkite ant silpnos ugnies ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Užšaldykite ledus. Į masę sudėkite migdolų trupinius ir gerai išmaišykite. Sudėkite ledus į patogų indą, uždenkite ir padėkite į šaldiklį 2-3 valandoms. Tada išimkite ledus, perkelkite į maišytuvą, sumaišykite nedideliu greičiu, grąžinkite mišinį į indą, uždenkite ir padėkite į šaldiklį 4-5 valandoms.
Kategorijos