Pieno kepinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Pieno kepinys

Pagal šį receptą iškeptas kepinys būna tiesiog nuostabus: jam neprilygsta joks parduotuvėje pirktas kepinys! Kepimo metu virtuvėje tvyro nuostabus aromatas. Vos išėmus kepinį iš orkaitės, norisi atlaužti gabalėlį ir iškart siųsti į burną. Dėl originalaus formavimo kepinys būna kvapnus, minkštas, su įdomia struktūra viduje, pieniško kepinio trupiniai smulkiai porėti, o pluta traški ir blizganti.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
105 min.
Kalorijos
237 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pieno kepinys Žingsnis 1
Supilkite pieną į ąsotį ir šiek tiek pašildykite, iki 40 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Pieno kepinys Žingsnis 2
Paimkite didelį gilų dubenį ir supilkite į jį šiltą pieną. Į pieną suberkite šias sudedamąsias dalis: mieles, grūdėtąjį cukrų ir druską. Visus ingredientus sumaišykite. Paruoštą oparą padėkite ketvirtį valandos šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų mielės. Po 15 minučių turėtų susidaryti putų kepurėlė.

Žingsnis 3

Pieno kepinys Žingsnis 3
Tada į pieno ir mielių mišinį supilkite augalinį aliejų. Į tą patį indą persijokite kvietinius miltus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus ir užminkykite tešlą.

Žingsnis 4

Pieno kepinys Žingsnis 4
Palikite tešlą dubenyje, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai šiltoje vietoje. Po valandos grįžkite prie tešlos. Iš tešlos išleiskite oro perteklių ją minkydami.

Žingsnis 5

Pieno kepinys Žingsnis 5
Pabarstykite darbo paviršių miltais, iškočiokite tešlą, padalykite ją į dvi dalis (šiuo atveju turėsite 2 kepaliukus) arba nedalykite, tada turėsite vieną didelį kepaliuką. Tešlą iškočiokite dideliu kočėlu. Iškočiokite ją taip, kad ji būtų ovalo formos ir 1 cm storio. Dabar atsargiai susukite ovalų tešlos gabalėlį išilgai ilgosios pusės nuo savęs į glaudų ritinį. Jei tešlą padalysite, tiesiog pakartokite procedūrą su antruoju tešlos gabalu.

Žingsnis 6

Pieno kepinys Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos paruoštus kepinius. Vėl uždenkite kepinius rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar trečdaliui valandos. Tada aštriu peiliu būsimuose kepiniuose padarykite įstrižus pjūvius. Stenkitės, kad jie būtų vienodais atstumais vienas nuo kito. Aptepkite kepinių viršų pienu. Tai patogu daryti silikoniniu kepimo šepetėliu.

Žingsnis 7

Pieno kepinys Žingsnis 7
Paruoštus produktus dėkite į jau įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.

Žingsnis 8

Pieno kepinys Žingsnis 8
Išimkite kepinius iš orkaitės. Atvėsinkite ant grotelių arba supjaustykite griežinėliais ir patiekite iš karto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos