Publikavimo data: 2024-06-08
Pieno kepinys
Pagal šį receptą iškeptas kepinys būna tiesiog nuostabus: jam neprilygsta joks parduotuvėje pirktas kepinys! Kepimo metu virtuvėje tvyro nuostabus aromatas. Vos išėmus kepinį iš orkaitės, norisi atlaužti gabalėlį ir iškart siųsti į burną. Dėl originalaus formavimo kepinys būna kvapnus, minkštas, su įdomia struktūra viduje, pieniško kepinio trupiniai smulkiai porėti, o pluta traški ir blizganti.
Žingsnis 1
Supilkite pieną į ąsotį ir šiek tiek pašildykite, iki 40 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Paimkite didelį gilų dubenį ir supilkite į jį šiltą pieną. Į pieną suberkite šias sudedamąsias dalis: mieles, grūdėtąjį cukrų ir druską. Visus ingredientus sumaišykite. Paruoštą oparą padėkite ketvirtį valandos šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų mielės. Po 15 minučių turėtų susidaryti putų kepurėlė.
Žingsnis 3
Tada į pieno ir mielių mišinį supilkite augalinį aliejų. Į tą patį indą persijokite kvietinius miltus. Kruopščiai išmaišykite ingredientus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Palikite tešlą dubenyje, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai šiltoje vietoje. Po valandos grįžkite prie tešlos. Iš tešlos išleiskite oro perteklių ją minkydami.
Žingsnis 5
Pabarstykite darbo paviršių miltais, iškočiokite tešlą, padalykite ją į dvi dalis (šiuo atveju turėsite 2 kepaliukus) arba nedalykite, tada turėsite vieną didelį kepaliuką. Tešlą iškočiokite dideliu kočėlu. Iškočiokite ją taip, kad ji būtų ovalo formos ir 1 cm storio. Dabar atsargiai susukite ovalų tešlos gabalėlį išilgai ilgosios pusės nuo savęs į glaudų ritinį. Jei tešlą padalysite, tiesiog pakartokite procedūrą su antruoju tešlos gabalu.
Žingsnis 6
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos paruoštus kepinius. Vėl uždenkite kepinius rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar trečdaliui valandos. Tada aštriu peiliu būsimuose kepiniuose padarykite įstrižus pjūvius. Stenkitės, kad jie būtų vienodais atstumais vienas nuo kito. Aptepkite kepinių viršų pienu. Tai patogu daryti silikoniniu kepimo šepetėliu.
Žingsnis 7
Paruoštus produktus dėkite į jau įkaitintą iki 180 °C orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.
Žingsnis 8
Išimkite kepinius iš orkaitės. Atvėsinkite ant grotelių arba supjaustykite griežinėliais ir patiekite iš karto.
Kategorijos