Publikavimo data: 2024-03-29
Pieno pagrindu pagaminti plokštainiai
Yra daugybė plokštainio gaminimo variantų. Beveik kiekviena šalis turi savo receptą. Pavyzdžiui, Kazachstane į juos dedama pieno. Tokie plokštainiai ruošiami per religines šventes ir vadinami sheppeki. Mes tortilijas su pienu ir miltais gaminsime šiek tiek kitaip. Jos bus purios ir ne mažiau skanios. Pieną tokiems paplotėliams geriau naudoti bent 2,5 % riebumo, o sviestą - 82,5 %. Į receptą taip pat įeina mielės, sausos arba spaustos. Pirmųjų privalumas - ilgas laikymas.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Supilkite pieną į gilų dubenį, suberkite mieles ir kiaušinį. Iš karto sudėkite sviestą ir druską, supilkite augalinį aliejų Mišinį gerai išmaišykite plaktuvu ir atsargiai maišydami dalimis suberkite persijotus miltus.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Kai tešlą bus sunku minkyti, išverskite ją ant stalo ir toliau minkykite, kol į ją bus suberti visi miltai. Jei tešla ima lipti prie stalo, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus ir minkykite dar 5-7 minutes. Duonos plokštainio tešla turi tapti minkšta ir elastinga. Tada uždenkite ją servetėle ir palikite 10-15 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Suformuokite plokščius pyragėlius. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite lygiomis dalimis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 7-8 mm storio plokštainį. Visą plokštainio paviršių pradurkite šakute, kad kepant tešla neišsipūstų ir neišsipūstų burbuliukai. Iškočiotus paplotėlius uždenkite servetėle, kad tešla neišdžiūtų.
Žingsnis 4
Apkepkite tortilijas. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir kepkite tortilijas iš vienos pusės apie 1-2 minutes, kol paruduos, tada apverskite į kitą pusę ir taip pat apkepkite.
Kategorijos