Pieno pagrindu pagaminti plokštainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Pieno pagrindu pagaminti plokštainiai

Yra daugybė plokštainio gaminimo variantų. Beveik kiekviena šalis turi savo receptą. Pavyzdžiui, Kazachstane į juos dedama pieno. Tokie plokštainiai ruošiami per religines šventes ir vadinami sheppeki. Mes tortilijas su pienu ir miltais gaminsime šiek tiek kitaip. Jos bus purios ir ne mažiau skanios. Pieną tokiems paplotėliams geriau naudoti bent 2,5 % riebumo, o sviestą - 82,5 %. Į receptą taip pat įeina mielės, sausos arba spaustos. Pirmųjų privalumas - ilgas laikymas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
345 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pieno pagrindu pagaminti plokštainiai Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Supilkite pieną į gilų dubenį, suberkite mieles ir kiaušinį. Iš karto sudėkite sviestą ir druską, supilkite augalinį aliejų Mišinį gerai išmaišykite plaktuvu ir atsargiai maišydami dalimis suberkite persijotus miltus.

Žingsnis 2

Pieno pagrindu pagaminti plokštainiai Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Kai tešlą bus sunku minkyti, išverskite ją ant stalo ir toliau minkykite, kol į ją bus suberti visi miltai. Jei tešla ima lipti prie stalo, patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus ir minkykite dar 5-7 minutes. Duonos plokštainio tešla turi tapti minkšta ir elastinga. Tada uždenkite ją servetėle ir palikite 10-15 minučių pailsėti.

Žingsnis 3

Pieno pagrindu pagaminti plokštainiai Žingsnis 3
Suformuokite plokščius pyragėlius. Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite lygiomis dalimis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į 7-8 mm storio plokštainį. Visą plokštainio paviršių pradurkite šakute, kad kepant tešla neišsipūstų ir neišsipūstų burbuliukai. Iškočiotus paplotėlius uždenkite servetėle, kad tešla neišdžiūtų.

Žingsnis 4

Pieno pagrindu pagaminti plokštainiai Žingsnis 4
Apkepkite tortilijas. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir kepkite tortilijas iš vienos pusės apie 1-2 minutes, kol paruduos, tada apverskite į kitą pusę ir taip pat apkepkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos