Publikavimo data: 2025-08-17
Pilno grūdo duona karštam maistui.
Sveikos mitybos šalininkai pritaria tam, kad įprasta duona būtų pakeista sveika duona. Ir tai nėra nepagrįsta, nes pastarosios yra mažiau kaloringos ir turi daug naudingų mikroelementų. Tai įvairūs vitaminai, mineralai ir skaidulinės medžiagos. Jei anksčiau valgėte daug pyragaičių, saldumynų ir kitų kepinių, perėjimas prie duonos neabejotinai turės teigiamą poveikį ir padės jums numesti svorio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite visus miltus: ruginius ir viso grūdo. Pagardinkite druska ir įberkite cukraus. Įdėdami mielių, patikrinkite gamintojo naudojimo instrukcijas. Vienos mielės įmaišomos tiesiai į miltus, kitos atskiedžiamos vandenyje. Mieles įpilkite taip, kaip nurodyta. Supilkite vandenį ir suberkite sezamo sėklas bei linus.
Žingsnis 2
Maišykite mišinį šaukštu arba kitu įrankiu, pavyzdžiui, mentele. Minkykite tešlą, kol taps minkšta ir elastinga. Patepkite rankas trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir minkykite tešlą apie penkias minutes. Tešlą iškočiokite maždaug 1 cm storio. Apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi ir minkykite dar apie minutę. Suformuokite iš tešlos rutulį ir perkelkite jį į indą, kad pakiltų, uždengę, kad neišdžiūtų. Palikite pakilti maždaug 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite paviršių darbui su tešla. Išklokite jį kepimo pergamentu. Tešlą iškočiokite plonai, ne storesnę kaip 5 mm storio. Padalykite tešlą į stačiakampius, pažymėdami būsimos duonos ribas. Juos galite reljefiškai iškloti. Sudėkite duoneles į kepimo skardą iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepkite, kol paruduos. Tai užtruks maždaug 15 minučių.
Kategorijos