Pilno grūdo duona su kukurūzais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pilno grūdo duona su kukurūzais

Pilno grūdo duona yra skani ir sveika įprastos baltų miltų duonos alternatyva. Jai paruošti reikia nedaug laiko ir pastangų, todėl ją paruošti gali net pradedantis kepėjas. Viso grūdo miltuose yra daugiau skaidulinių medžiagų, mineralų ir vitaminų nei bet kuriuose kituose miltuose, o kukurūzai duonai suteikia sodrų ir įdomų skonį. Dėl to, kad skaidulos ilgina sotumo jausmą, ši duona tinka tiems, kurie stebi savo figūrą.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
208 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Pilno grūdo duona su kukurūzais Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į miltus suberkite mieles, cukrų, druską, sėlenas ir linų sėmenis ir gerai išmaišykite. Nuolat maišykite ir palaipsniui supilkite šiltą vandenį. Tada įmaišykite augalinį aliejų ir kukurūzus ir išminkykite nelipnią, elastingą tešlą. Gilų dubenį patepkite aliejumi, sudėkite į jį tešlą ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltai pakilti 2 valandas.

Žingsnis 2

Pilno grūdo duona su kukurūzais Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite duoną. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimą formą ir perkelkite į kepimo skardą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite kepti dar 20 minučių. Tada 30 minučių dėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos