Publikavimo data: 2025-08-18
Pilno grūdo duona su kukurūzais
Pilno grūdo duona yra skani ir sveika įprastos baltų miltų duonos alternatyva. Jai paruošti reikia nedaug laiko ir pastangų, todėl ją paruošti gali net pradedantis kepėjas. Viso grūdo miltuose yra daugiau skaidulinių medžiagų, mineralų ir vitaminų nei bet kuriuose kituose miltuose, o kukurūzai duonai suteikia sodrų ir įdomų skonį. Dėl to, kad skaidulos ilgina sotumo jausmą, ši duona tinka tiems, kurie stebi savo figūrą.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į miltus suberkite mieles, cukrų, druską, sėlenas ir linų sėmenis ir gerai išmaišykite. Nuolat maišykite ir palaipsniui supilkite šiltą vandenį. Tada įmaišykite augalinį aliejų ir kukurūzus ir išminkykite nelipnią, elastingą tešlą. Gilų dubenį patepkite aliejumi, sudėkite į jį tešlą ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltai pakilti 2 valandas.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite duoną. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimą formą ir perkelkite į kepimo skardą. Uždenkite maistine plėvele ir palikite kepti dar 20 minučių. Tada 30 minučių dėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kategorijos