Publikavimo data: 2024-06-15
Pipirmėčių pyragas
Pipirmėčių ledai nusipelno išskirtinio skanėsto, pasižyminčio gaiviu skoniu ir neapsakomai maloniu kvapu, vardo. Kvapniųjų mėtų lapeliai, prieš tai išvirti piene, suteiks ledams lengvo šviežių žolelių skonio. O dviguba grietinėlė ir iki sniego baltumo išplaktas kukurūzų krakmolas suteiks mėtų plombyrui reikiamo tirštumo ir sodrumo.
Žingsnis 1
Paruoškite pipirmėčių pieną ir atskieskite krakmolą. Į nedidelį dubenėlį supilkite 0,5 puodelio pieno ir suberkite krakmolą. Gerai išmaišykite iki vientisos masės. Smulkiai supjaustykite mėtas. Supilkite likusią stiklinę pieno į puodą, suberkite mėtas ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite pieną, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite puodą dangčiu. Mėtas piene virkite dar 3-4 minutes, tada nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite pieną, krakmolą ir cukrų. Pipirmėčių pieną pertrinkite per sietelį ir supilkite į švarų puodą arba puodą. Į pipirmėčių pieną supilkite pieną ir krakmolą, cukrų ir vaniliną. Gerai išmaišykite ir nuolat maišydami šluotele užvirinkite ant vidutinės ugnies. Virkite, kol sutirštės, ir nukelkite nuo ugnies. Sutirštėjusį mišinį perkoškite per sietelį ir greitai atvėsinkite, indą su mėtų pienu įdėdami į kitą didesnį indą su šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę ir paruoškite ledus. Plakite šaltą grietinėlę, kol susidarys standžios viršūnės. Sudėkite atvėsintą mėtų mišinį ir atsargiai išmaišykite mentele iki vientisos masės. Perpilkite masę į indą, uždenkite ir padėkite į šaldiklį. Išimkite ir maišykite mišinį kas 30-40 minučių 3-4 valandas.
Kategorijos