Publikavimo data: 2025-08-20
Pita su kiaušiniu, lašiša ir žaliaisiais svogūnais
Neįmanoma įsivaizduoti šventinio stalo be gausybės skanių patiekalų. Siūlome jums pasigaminti paprastą, sotų ir labai skanų užkandį - pitos vyniotinį su lengvai sūdyta lašiša, kiaušiniais, sūriu ir žaliaisiais svogūnais. Visi ingredientai sumaišomi su majonezu, dėl to įdaras gaunasi labai švelnus. Šį užkandžių suktinuką galima paruošti bet kuriuo metų laiku ir bet kuriai šventei. Jūsų svečiai neabejotinai liks patenkinti. Pirštus laižantis gėris!
Žingsnis 1
Nedideliais kubeliais supjaustykite lengvai pasūdytą lašišą ir virtus vištų kiaušinius. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Žaliuosius svogūnus susmulkinkite žiedais.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite lašišą, kiaušinius, sūrį ir žaliuosius svogūnus. Viską apliekite majonezu ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarą paskirstykite ant pitos lakšto. Stenkitės, kad sluoksnis būtų tolygus. Viename krašte palikite nedidelį įdubimą, kad vyniotinis būtų tvarkingas ir įdaras neišbyrėtų.
Žingsnis 4
Suvyniokite įdarytą pitą į tvirtą ritinį. Kraštas be įdaro turi būti išorėje. Suvyniokite ritinį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Taip vyniotinis įsigers ir taps dar skanesnis. Supjaustykite vyniotinį 2-3 cm pločio griežinėliais.
Žingsnis 5
Padėkite suktinuką ant lėkštės ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos