Pita su tiršto marmelado įdaru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Pita su tiršto marmelado įdaru

Pitos privalumas yra tas, kad ją galima pripildyti visiškai skirtingais įdarais ir gauti skanų patiekalą - net su grietine. Pavyzdžiui, jei iš kepto moliūgo pagaminsite tirštą grietinę. Naudingų savybių moliūgui suteikia daugybė vitaminų, būtinų normaliai viso organizmo veiklai. Tai K, PP ir B grupės vitaminai. Moliūge taip pat yra karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, naudingu odai, regėjimui, plaukams ir nagams.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.77/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Pita su tiršto marmelado įdaru Žingsnis 1
Iškepkite moliūgą. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir išdėliokite moliūgo griežinėlius nedideliu atstumu vienas nuo kito. Aptepkite moliūgą sviestu ir pabarstykite muskato riešutu. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.

Žingsnis 2

Pita su tiršto marmelado įdaru Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Sumalkite moliūgo gabalėlius blenderiu iki tyrės konsistencijos. Sudėkite moliūgą į puodą, supilkite vandenį, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Supilkite krakmolą ir maišydami užvirinkite moliūgų grietinę. Kai pasirodys pirmieji burbuliukai, suberkite pipirus ir išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, duona, bandelės, receptų knyga, grietinės bandelės, pusryčių bandelės su kiaušiniu, kepimas su grietine, bandelės su kiaušiniu, kepimas su kiaušiniu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais

Kategorijos