Publikavimo data: 2025-08-19
Pita su tiršto marmelado įdaru
Pitos privalumas yra tas, kad ją galima pripildyti visiškai skirtingais įdarais ir gauti skanų patiekalą - net su grietine. Pavyzdžiui, jei iš kepto moliūgo pagaminsite tirštą grietinę. Naudingų savybių moliūgui suteikia daugybė vitaminų, būtinų normaliai viso organizmo veiklai. Tai K, PP ir B grupės vitaminai. Moliūge taip pat yra karotino, kuris organizme virsta vitaminu A, naudingu odai, regėjimui, plaukams ir nagams.
Žingsnis 1
Iškepkite moliūgą. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir išdėliokite moliūgo griežinėlius nedideliu atstumu vienas nuo kito. Aptepkite moliūgą sviestu ir pabarstykite muskato riešutu. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.
Žingsnis 2
Paruoškite grietinę. Sumalkite moliūgo gabalėlius blenderiu iki tyrės konsistencijos. Sudėkite moliūgą į puodą, supilkite vandenį, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Supilkite krakmolą ir maišydami užvirinkite moliūgų grietinę. Kai pasirodys pirmieji burbuliukai, suberkite pipirus ir išmaišykite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Kategorijos