Publikavimo data: 2024-05-25
Pita su vištiena ir daržovėmis
Kuris paauglys nemėgsta šavarmos? Vištienoje, plonoje pitos duonoje ir daržovėse yra beveik visas dienos baltymų, riebalų, angliavandenių ir vitaminų poreikis. Be to, tai greitas ir skrandžiui palankus užkandis, kitaip nei daugelis kitų greito maisto produktų.
Žingsnis 1
Marinuokite vištienos filė. Dubenyje sumaišykite sojų padažą ir alyvuogių aliejų. Įberkite maltų juodųjų pipirų, paprikos ir druskos pagal skonį. Vištienos gabalėlius pamerkite į marinatą ir 20-25 min. palikite vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Apkepkite vištieną. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies ir kepkite vištienos gabalėlius iš visų pusių, kol iškeps, maždaug 3-5 minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite mėsą. Supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Jogurtą sudėkite į dubenį, supilkite citrinos sultis, suberkite smulkintą česnaką, druską, pipirus ir viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite pitos duoną su vištiena ir daržovėmis. Perpjaukite kiekvienos pitos vidurį, patraukite kraštus, kad susidarytų ertmė. Išdėliokite agurkų griežinėlius, tada vištieną, užpilkite pitą padažu, tada salotas ir paprikų juosteles.
Kategorijos