Pita traškučiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Pita traškučiai

Pitos traškučiai paruošiami beveik akimirksniu. Traškus užkandis žiūrint filmą ar tiesiog prie arbatos puodelio lengvai paruošiamas namuose žingsnis po žingsnio pagal receptą. Naminiai pitos traškučiai gaminami orkaitėje. Procesas primena picos kepimą, nes pitos riekelės apibarstomos kvapniais priedais - česnakais, prieskoniais, žolelėmis ir tarkuotu sūriu. Kaip gaminti pitos traškučius, kad jie būtų traškūs? Tam tereikia 10 minučių.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
393 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pita traškučiai Žingsnis 1
Paruoškite pitą. Virtuvės žirklėmis supjaustykite baltą ploną pitą mažais gabalėliais. Peiliu smulkiai supjaustykite krapus. Česnaką ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Pita traškučiai Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų su smulkintais krapais ir tarkuotu česnaku. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Pita traškučiai Žingsnis 3
Išdžiovinkite traškučius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Išdėliokite pitos riekeles tam tikru atstumu viena nuo kitos. Kiekvieną riekelę aptepkite česnakiniu padažu, lengvai apibarstykite tarkuotu sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Kepkite traškučius 5-7 minutes. Nuolat stebėkite kepimą, kad pitos riekelės nesudegtų. Išimkite parudavusius traškučius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos