Publikavimo data: 2024-03-26
Pita traškučiai
Pitos traškučiai paruošiami beveik akimirksniu. Traškus užkandis žiūrint filmą ar tiesiog prie arbatos puodelio lengvai paruošiamas namuose žingsnis po žingsnio pagal receptą. Naminiai pitos traškučiai gaminami orkaitėje. Procesas primena picos kepimą, nes pitos riekelės apibarstomos kvapniais priedais - česnakais, prieskoniais, žolelėmis ir tarkuotu sūriu. Kaip gaminti pitos traškučius, kad jie būtų traškūs? Tam tereikia 10 minučių.
Žingsnis 1
Paruoškite pitą. Virtuvės žirklėmis supjaustykite baltą ploną pitą mažais gabalėliais. Peiliu smulkiai supjaustykite krapus. Česnaką ir sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų su smulkintais krapais ir tarkuotu česnaku. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Išdžiovinkite traškučius. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Išdėliokite pitos riekeles tam tikru atstumu viena nuo kitos. Kiekvieną riekelę aptepkite česnakiniu padažu, lengvai apibarstykite tarkuotu sūriu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Kepkite traškučius 5-7 minutes. Nuolat stebėkite kepimą, kad pitos riekelės nesudegtų. Išimkite parudavusius traškučius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos