Publikavimo data: 2024-03-26
Vištienos krūtinėlės traškučiai
Vištienos traškučiai yra puikus užkandis. Pavyzdžiui, su alumi. Tačiau jei alaus negeriate, vištienos krūtinėlės traškučiai gražiai paįvairins valgiaraštį kartu su daržovių sultimis. Mėsos traškučių iš krūtinėlės receptas labai paprastas. Pagrindinis ingredientas yra vištienos filė. Ji turi būti šviežia, šviesiai rausvos spalvos, be pašalinių kvapų. Vištienos traškučiai orkaitėje turėtų būti džiovinami kepimo metu. Kad vištienos traškučiai namuose būtų pikantiškesni, padės sojų padažas ir aštrūs malti pipirai.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite mėsą į puodą. Į puodą supilkite sojų padažą ir vandenį. Išmaišykite ir pagardinkite maltais raudonaisiais pipirais. Uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos traškučius. Sudėkite filė gabalėlius ant pergamento ant augaliniu aliejumi pateptos kepimo skardos, palikdami tarp jų nedidelį tarpą. Įdėkite kepimo skardą į iki 90 ℃ įkaitintą orkaitę. Po 30 minučių temperatūrą sumažinkite iki 60 ℃. Šiek tiek praverkite orkaitės dureles ir toliau džiovinkite gabalėlius iki norimo laipsnio 3 valandas.
Kategorijos