Publikavimo data: 2024-03-29
Pitos pyragas
Pitos plokštainis yra nuostabus maistas. Tai ne tik jo skonis, bet ir "kišenės" buvimas. Būtent ši kišenė veikia kaip "pakuotė" kitiems maisto produktams. Į kišenę galima įdėti šviežių daržovių, mėsos, žuvies, kebabo. Yra daugybė graikiškos plokštainio duonos gaminimo variantų. Siūlome gana paprastą receptą, tačiau jis pareikalaus kantrybės ir kulinarinių įgūdžių. Pitą galima valgyti tiesiog kaip duoną arba patiekti su pirmuoju ar antruoju patiekalu, su salotomis.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti pitos tešlą. Į stiklinę įpilkite karšto vandens ir jame ištirpinkite druską. Miltus persijokite į atskirą dubenį ir viduryje padarykite duobutę. Į duobutę supilkite vandenį, tada - augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Tešlą iš pradžių išminkykite šaukštu, o kai ji šiek tiek atvės, - rankomis. Minkykite tešlą 5 minutes. Uždenkite tešlą maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Pabarstykite darbo paviršių (stalviršį ar stalą) miltais ir dar kartą 5 minutes rankomis minkykite jau atšaldytą tešlą. Padalykite tešlą į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Rutuliukus uždenkite maistine plėvele. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 15 cm storio plokščią duoną.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite į ją plokštainį. Keletą kartų kepkite po 4 minutes iš kiekvienos pusės, kol pita pradės kilti.
Kategorijos