Publikavimo data: 2024-09-17
Pitos trikampėliai su krabų lazdelėmis grietinėlės padaže
Trikampėliai yra kažkas tarpinio tarp samosos ir šavarmos. Jie labai greitai paruošiami iš paruoštos pitos duonos ir paruošto įdaro, todėl juos galima valgyti iš karto, net nekepant. Be to, užšaldžius jie nepraranda savo savybių. Juos galite užšaldyti ir išimti, kai būsite alkani.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sutarkuokite sūrį ir kiaušinį stambia tarka.
Žingsnis 2
Krabų lazdeles supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite visus ingredientus ir įpilkite 2 valgomuosius šaukštus grietinės bei žiupsnelį šviežių arba šaldytų krapų. Pagardinkite trupučiu druskos.
Žingsnis 4
Paruoškite pitos duoną. Supjaustykite ją žirklėmis (vertikaliai) maždaug 10 cm pločio juostelėmis. Iš vienos pitos turėtų išeiti 4 juostelės, o iš visų trijų - 12 juostelių.
Žingsnis 5
Suformuokite trikampius. Įdarą iš akies padalykite į 12 trikampėlių. Į viršutinę juostelės dalį dėkite įdaro ir apvyniokite pagal schemą: pitos kampą iš dešinės į kairę, tada trikampį žemyn ir iš kairės į dešinę. Taip visas įdaras bus viduje. Likusį pitos galą sudrėkinkite vandeniu ir prispauskite prie trikampio.
Žingsnis 6
Kepkite trikampėlius iki auksinės spalvos aliejumi pateptoje keptuvėje, iš pradžių iš tos pusės, kurioje kampą aptepėte vandeniu, paskui iš kitos pusės.
Kategorijos