Publikavimo data: 2024-05-19
Plokščia duona su kario padažu
Žingsnis 1
Paruoškime tešlą. Paimkite miltus, sumaišykite juos su šiltu vandeniu ir druska. Išminkykite tešlą į rutulį ir atidėkite į šalį 60 minučių.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite padažą. Supjaustykite svogūnus ir morkas. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir pakepkite daržoves, kol jos taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Daržoves pagardinkite druska, pipirais ir kariu. Virkite mišinį 10 minučių ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Kai daržovės šiek tiek atvės, sutrinkite jas trintuvu.
Žingsnis 4
Grįžkime prie patiekalo pagrindo. Paruoštą tešlą iškočiokite į ploną paplotėlį. Ją gerai ištepkite ištirpintu sviestu. Įdėkite smulkintų žaliųjų svogūnų ir sezamo sėklų.
Žingsnis 5
Suvyniokite tešlą į ritinėlį ir susukite jį į glaudžią spiralę. Palikite 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 6
Išskleiskite tortilijas ir kepkite jas keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kepimui naudokite lydytą sviestą.
Žingsnis 7
Patiekite trikampiais supjaustytą duoną kartu su padažu. Patiekite.
Kategorijos