Publikavimo data: 2024-06-16
Plokštainiai be miltų su bryndza
Sūris "Brynza" yra vienas iš svarbių daugelio slavų virtuvės patiekalų elementų. Išradingo tokio neįprasto produkto panaudojimo pavyzdys - apetitą žadinantys ir neįtikėtinai skanūs plokštainiai be mielių su brynza. Tai originalus bulgarų virtuvės patiekalas, perteikiantis visą jos spalvų ir skonių įvairovę.
Žingsnis 1
Miltus, augalinį aliejų, kefyrą ir kepimo miltelius sumaišykite tinkamame dubenyje. Užminkykite vientisą tešlą, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite šiek tiek pakilti.
Žingsnis 2
Kol plokštainio tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Įdėkite kiaušinį ir suminkštintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Likusią tešlą padalykite į 12 vienodų dalių, suformuokite iš jų rutuliukus ir kiekvieną iš jų iškočiokite į ploną plokščią paplotėlį. Į kiekvieno plokštainio vidurį dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite kraštus. Šiek tiek suplokite.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus kepkite bryndzos tortilijas po 7 minutes iš kiekvienos pusės. Plokštainis turi būti padengtas gardžia traškia plutele.
Kategorijos