Publikavimo data: 2024-03-29
Plokštainiai su varške ir sūriu
Plokštainiai sėkmingai pakeičia duoną ir yra labai populiarūs Azijoje. Siūlome juos gaminti su varške ir sūriu. Kadangi jie kepami ant keptuvės be aliejaus, laikomi dietiniais, o toks įdaras yra puikus kalcio šaltinis. Sūrio ir varškės plokštainis gaunasi sotus ir labai skanus. Varškės riebumas neturi reikšmės. Tačiau ji turėtų būti šviesi, blizganti, be gelsvų ar rudų dėmelių. Geros varškės kvapas ir skonis yra rūgštus ir pieniškas. Tik šiltuoju metų laiku varškė gali būti saldoka.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti varškės bandelių tešlą. Į dubenį supilkite vandenį ir įberkite druskos. Maišykite 1 minutę, kol druska ištirps. Supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite. Dalimis įmaišykite persijotus miltus. Maišykite šaukštu, kol įsigers vanduo, tada rankomis išminkykite tešlą. Tešla turi būti šiek tiek lipni, bet ne plaukioti. Tešlą reikėtų minkyti apie 5 minutes. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba uždenkite rankšluosčiu. Leiskite jai pailsėti apie 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės pyragėlių įdarą. Paimkite varškę, kurią prieš tai išminkėte, pasūdykite. Sudėkite kietąjį sūrį ir susmulkintą žaliąjį svogūną. Gerai išmaišykite šakute, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
Žingsnis 3
Suformuokite plokštainį. Padalykite tešlą į 4 lygias dalis. Iš tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus. Paimkite kočėlą ir iškočiokite nedidelius 5 mm storio paplotėlius. Į vidurį dėkite įdaro. Kraštus suimkite, kad susidarytų "maišelis". Po to iškočiokite plonesnį paplotėlį.
Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite tortilijas. Ji turi būti sausa ir neriebi. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies ir kepkite varškės produktus iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Karštus pyragėlius aptepkite sviestu. Gero apetito!
Kategorijos