Publikavimo data: 2024-06-13
Plombeer su bulvių krakmolu
Ledų receptą gali sudaryti tik keturios sudedamosios dalys: pienas, krakmolas, cukrus ir kiaušiniai, o krakmolas yra natūralus stabilizatorius ir tirštiklis. Dėl jo ledai yra malonaus skonio ir konsistencijos. Norint pagaminti ledus, jų sudedamąsias dalis pirmiausia reikia pašildyti. Tam jie sumaišomi ir verdami ant mažos ugnies vandens vonelėje. Mišinį reikia nuolat maišyti ir neleisti jam užvirti, antraip ant pieno atsiras plėvelė ir desertas nepavyks.
Žingsnis 1
Sumaišykite ledams skirtus ingredientus. Bulvių krakmolą plona srovele supilkite į dubenį su 250 ml pieno. Maišykite, kol krakmolas ištirps. Į kitą pieno dalį įmaišykite baltąjį ir vanilinį cukrų ir įmuškite žalią vištos kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite, kol cukrus ištirps. Tada abu mišinius sumaišykite ir išmaišykite visas sudedamąsias dalis.
Žingsnis 2
Mišinį kaitinkite vandens vonioje. Pastatykite puodą ant kaitlentės ant vidutinės ugnies. Supilkite į jį vandenį, o ant viršaus pastatykite kitą puodą arba dubenį, į kurį supilkite pieno mišinį. Virkite 2-3 minutes, kol mišinys sutirštės. Neužvirkite mišinio, nes kitaip kiaušiniai gali susigerti.
Žingsnis 3
Atvėsinkite ledus. Nuimkite mišinį nuo kaitlentės ir atvėsinkite, maišydami, kad nesusidarytų pieno plėvelė. Atvėsusį produktą supilkite į maisto indą ir 5-6 val. padėkite į šaldiklį. Šaldymo metu maišykite kas 30 minučių.
Kategorijos