Publikavimo data: 2024-06-15
Plombeer su uogų sirupu
Plombier su uogų sirupu ruošiamas naudojant skystą gliukozę. Tai iš esmės yra gliukozės sirupas, kuris dažnai dedamas kaip saldiklis, ypač į konditerijos gaminius. Gliukozė suteikia ledams tinkamą konsistenciją ir neleidžia susidaryti ledo kristalams. Prireikus ją galima pakeisti skystu medumi. Sirupą rinkitės pagal skonį, pavyzdžiui, braškių, aviečių ar vyšnių. Jis taip pat gali būti gaminamas atskirai likerio pagrindu ir patiekiamas su plombyru.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Pastatykite nedidelį puodą ant ugnies. Supilkite vanilės sirupą ir kaitinkite, bet neužvirinkite. Supilkite žievelę ir nukelkite nuo ugnies. Atvėsinkite, tada sirupą perkoškite per sūrmaišį arba sietelį, įpilkite kambario temperatūros arba šiek tiek aukštesnės temperatūros gliukozę ir mikseriu suplakite mišinį iki baltos spalvos. Dėkite mišinį į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Atvėsusį sirupą sumaišykite su jogurtu ir supilkite į indą. Uždenkite dangčiu ir 2-3 valandoms įdėkite į šaldiklį. Praėjus 60-80 minučių nuo šaldymo pradžios, išimkite ledus ir suplakite juos mikseriu. Tada plona srovele supilkite uogų sirupą ir išmaišykite šakute, kad masėje susidarytų spalvoti dryžiai. Tada grąžinkite ledus į šaldiklį, kol visiškai sušaltų.
Kategorijos