Plombier su aviečių džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Plombier su aviečių džemu

Geriausias vasaros prisiminimas - kvapnios uogų uogienės ir džemai, kuriuos labai patogu naudoti ištisus metus. Jos tinka ir kepimui, ir tiesiog kaip savarankiškas desertas prie arbatos. Aviečių uogienė yra vienas iš tokių universalių ir tradicinių produktų, kurio nauda jau seniai įrodyta. Jos pagalba galima paįvairinti ledus ir dėl sodraus uogienės skonio bei aromato išgauti nuostabų saldžių ledų ir lengvos aviečių rūgštelės derinį.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.43/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plombier su aviečių džemu Žingsnis 1
Paruoškite ledus. Užvirinkite pieną, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Išplakite trynius su cukrumi iki vientisos masės. Supilkite į juos pieną ir gerai išmaišykite. Mišinį kaitinkite ant ugnies, kol sutirštės, tada atvėsinkite. Išplakite grietinėlę mikseriu ir atsargiai maišydami supilkite į ją kiaušinių kremą. Įdėkite mišinį į šaldiklį 60 minučių.

Žingsnis 2

Plombier su aviečių džemu Žingsnis 2
Išvirkite aviečių uogienę. Susmulkinkite avietes trintuvu ir padėkite ant ugnies. Užvirkite, nugriebkite nuo paviršiaus putas. Užvirus dar 3 minutes palaikykite ant ugnies. Suberkite cukrų, išmaišykite, vėl užvirinkite ir virkite 20-30 minučių, reguliariai nugriebdami putas. Citrinos rūgštį išmaišykite nedideliame kiekyje vandens ir supilkite į aviečių mišinį. Vėl užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos