Plombier su aviečių džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Plombier su aviečių džemu

Šiandien sunku pasakyti, kas išrado ledus. Jų atsiradimas siekia istoriją, tačiau šį desertą labai mėgo prancūzų didikai. Būtent Prancūzijoje gimė klasikinis plombyras. Šių ledų pavadinimas kilęs iš Plombières miestelio pavadinimo. Tačiau tie ledai, kurių skonį žinome nuo vaikystės, atsirado JAV pramonės dėka. Būtent iš ten mūsų šalis perėmė visų pamėgto deserto receptą. Plombyrą galima pasigaminti namuose, patiekti su mėgstama uogiene. Pavyzdžiui, aviečių.
Gaminimo laikas
360 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
269 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
32 g

Ingredientai (7)

Porcijos
4
0.50 stiklas
0.50 stiklas
4.00 st. š.
1.00 šakelė
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plombier su aviečių džemu Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Sudėkite trynius į gilų dubenį, suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės. Pieną plona srovele supilkite į plaktus trynius ir gerai išmaišykite. Sudėkite mišinį į vandens vonelę ir nuolat maišydami virkite apie 10 minučių, kol pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Plombier su aviečių džemu Žingsnis 2
Įmaišykite grietinėlę. Plakite grietinėlę, kol susidarys standžios viršūnės. Atvėsusį pagrindą sumaišykite su plakta grietinėle ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Galite naudoti mažo greičio maišytuvą.

Žingsnis 3

Plombier su aviečių džemu Žingsnis 3
Baigti gaminti. Perpilkite ledus į indą, uždenkite ir padėkite į šaldiklį 5-6 valandoms. Pirmąsias porą valandų maišykite kas 30 minučių, kad nesusidarytų ledo kristalų. Šaukštu sudėkite ledus į kremlentes ir apšlakstykite aviečių džemu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai