Šiandien sunku pasakyti, kas išrado ledus. Jų atsiradimas siekia istoriją, tačiau šį desertą labai mėgo prancūzų didikai. Būtent Prancūzijoje gimė klasikinis plombyras. Šių ledų pavadinimas kilęs iš Plombières miestelio pavadinimo. Tačiau tie ledai, kurių skonį žinome nuo vaikystės, atsirado JAV pramonės dėka. Būtent iš ten mūsų šalis perėmė visų pamėgto deserto receptą. Plombyrą galima pasigaminti namuose, patiekti su mėgstama uogiene. Pavyzdžiui, aviečių.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Sudėkite trynius į gilų dubenį, suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės. Pieną plona srovele supilkite į plaktus trynius ir gerai išmaišykite. Sudėkite mišinį į vandens vonelę ir nuolat maišydami virkite apie 10 minučių, kol pradės tirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Įmaišykite grietinėlę. Plakite grietinėlę, kol susidarys standžios viršūnės. Atvėsusį pagrindą sumaišykite su plakta grietinėle ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Galite naudoti mažo greičio maišytuvą.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Perpilkite ledus į indą, uždenkite ir padėkite į šaldiklį 5-6 valandoms. Pirmąsias porą valandų maišykite kas 30 minučių, kad nesusidarytų ledo kristalų. Šaukštu sudėkite ledus į kremlentes ir apšlakstykite aviečių džemu.