Publikavimo data: 2024-06-15
Plombier su citrinų sirupu
Ledai kaip desertas atsirado XVIII a. pabaigoje Jekaterinos Didžiosios dvare. Jam gaminti reikėjo ledo, kuris buvo brangus ir šiltuoju metų laiku beveik neprieinamas, todėl šį skanėstą galėjo sau leisti tik turtingi žmonės. XIX a. pabaigoje atsirado ledų gamintojų su šaldymo dėžėmis, iš kurių buvo galima nusipirkti braškių, pistacijų ar citrinų ledų rutuliuką. Šiandien ledus lengva pasigaminti namuose. Ypač skanūs bus citrininiai ledai, pasižymintys subalansuotu saldžiarūgščiu skoniu ir švelnia konsistencija.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Į puodą supilkite 100 g cukraus, suberkite citrinos žievelę, sutrinkite šakute, kad žievelė įgautų skonį ir aromatą. Sudėkite kiaušinių trynius ir pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Įstatykite indą į vandens vonelę ir maišydami virkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol masė sutirštės. Atvėsinkite, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Ledus užšaldykite ir išvirkite citrinų sirupą. Grietinėlę plakite atskirai, kol taps tiršta. Įmaišykite citrininį kremą, išmaišykite ir padėkite į šaldiklį 5 valandoms. Į puodą supilkite šviežiai išspaustas ir nuspaustas citrinų sultis, suberkite cukrų ir išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol užvirs, nuolat maišydami, 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą patiekti. Šaukštu išpilstykite ledus į dubenėlius. Patiekite citrininius ledus su citrinų sirupu.
Kategorijos