Publikavimo data: 2024-06-15
Plombier su šaldytomis avietėmis
"Plombier" su šaldytomis avietėmis - tai desertas iš grietinėlės, pieno ir plaktų kiaušinių su šaldytomis avietėmis. Uogos, nepaisant nedidelių nuostolių šaldymo metu, išlieka naudingos. Grietinėlės sudėtyje, be pieno riebalų, yra pakankamai baltymų, mineralinių medžiagų ir vitaminų. Ant pakuotės su grietinėle turėtų būti nurodytas ne mažesnis kaip 30 % riebumas. Kuo didesnė pieno riebalų masės dalis, tuo tirštesnė grietinėlė išplakama. Gerai plaka tik natūralūs pieno riebalai.
Žingsnis 1
Paruoškite kremo pagrindą. Kiaušinių trynius supilkite į dubenį, suberkite cukrų ir vanilę. Plakite mikseriu iki vientisos masės - pradėkite nuo mažo galingumo, paskui padidinkite greitį. Tada pamažu plona srovele supilkite pieną, nuolat maišydami.
Žingsnis 2
Išvirkite grietinėlę vandens vonelėje. Į puodą įpilkite 250-300 ml vandens ir užvirinkite. Į jį įdėkite dubenį su anksčiau paruoštu mišiniu ir nuolat maišydami virkite apie 9 minutes. Kai tik grietinėlė sutirštės, nedelsdami nukelkite ją nuo ugnies, kad kiaušiniai nesusitrauktų. Tada atvėsinkite kremą, įdėdami dubenį į dubenį su šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Paruoškite uogas. Į atvėsusį kremą supilkite aviečių tyrę ir gerai išmaišykite. Švelniai plakamąją grietinėlę šluotele įmaišykite į aviečių kremą ir išmaišykite, kad suminkštėtų. Perpilkite ledus į indą su dangteliu ir laikykite šaldiklyje. Kad nesusidarytų ledo kristalėlių, 4-5 valandas šaldymo metu ledus kruopščiai maišykite kas 30 minučių.
Kategorijos