Publikavimo data: 2024-06-13
Plombier su šaldytomis braškėmis
"Plombier" - tai ledai, atkeliavę pas mus iš Prancūzijos ir, nepaisant jų kilmės, ypač pamėgti posovietinėse šalyse. Šį desertą galite pasigaminti namuose, tačiau reikia atidžiai rinktis produktus. Geriau imti naminį pieną, o jei parduotuvinį, tai ne mažesnio kaip 3,2 % riebumo. Grietinėlę taip pat imkite riebesnę - nuo 30 % riebumo ir daugiau, nes nuo jų priklauso galutinio deserto "kremiškumas" ir tirštumas. Vietoj braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas.
Žingsnis 1
Paruoškite kremo pagrindą. Į trynius suberkite cukrų ir 30 sekundžių plakite iki vientisos masės. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite. Į kitą puodą įpilkite stiklinę vandens ir užvirinkite. Į šį puodą sudėkite kremo pagrindą ir nuolat maišydami virkite 10 minučių. Tada puodą su mišiniu atvėsinkite šaltame vandenyje.
Žingsnis 2
Sumaišykite ledams skirtus ingredientus. Braškes susmulkinkite trintuvu arba šaukštu, kol jos taps purios. Grietinėlę 5 minutes plakite stačiu kampu mikseriu. Kremo pagrindą ir uogų tyrę su plakta grietinėle sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Leiskite ledams sukietėti. Sudėkite ledus į indą arba formeles, sandariai uždenkite arba uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 6 valandoms. Periodiškai išimkite ir maišykite mišinį, kad suskiltų susidarę ledo kristalai.
Kategorijos