Plombier su šaldytomis braškėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Plombier su šaldytomis braškėmis

"Plombier" - tai ledai, atkeliavę pas mus iš Prancūzijos ir, nepaisant jų kilmės, ypač pamėgti posovietinėse šalyse. Šį desertą galite pasigaminti namuose, tačiau reikia atidžiai rinktis produktus. Geriau imti naminį pieną, o jei parduotuvinį, tai ne mažesnio kaip 3,2 % riebumo. Grietinėlę taip pat imkite riebesnę - nuo 30 % riebumo ir daugiau, nes nuo jų priklauso galutinio deserto "kremiškumas" ir tirštumas. Vietoj braškių galite naudoti bet kokias kitas uogas.
Gaminimo laikas
400 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plombier su šaldytomis braškėmis Žingsnis 1
Paruoškite kremo pagrindą. Į trynius suberkite cukrų ir 30 sekundžių plakite iki vientisos masės. Supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite. Į kitą puodą įpilkite stiklinę vandens ir užvirinkite. Į šį puodą sudėkite kremo pagrindą ir nuolat maišydami virkite 10 minučių. Tada puodą su mišiniu atvėsinkite šaltame vandenyje.

Žingsnis 2

Plombier su šaldytomis braškėmis Žingsnis 2
Sumaišykite ledams skirtus ingredientus. Braškes susmulkinkite trintuvu arba šaukštu, kol jos taps purios. Grietinėlę 5 minutes plakite stačiu kampu mikseriu. Kremo pagrindą ir uogų tyrę su plakta grietinėle sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Plombier su šaldytomis braškėmis Žingsnis 3
Leiskite ledams sukietėti. Sudėkite ledus į indą arba formeles, sandariai uždenkite arba uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį 6 valandoms. Periodiškai išimkite ir maišykite mišinį, kad suskiltų susidarę ledo kristalai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos