Publikavimo data: 2024-06-15
Plombier su šaldytomis bruknėmis
Bruknės taip pavadintos neatsitiktinai. Žodis "brusvyany" rusų kalboje reiškia raudoną. Mažose raudonose uogose gausu vitaminų ir jos gali nesugesti visą žiemą. Be to, palyginti su kitomis uogomis, jos pranašesnės tuo, kad atitirpintos nepraranda skonio. Bruknės gali net pakeisti kavą, jei jos išdžiovinamos, sumalamos ir užvirinamos. Bruknių padažas, panašus į tą, kuris patiekiamas su švediškais mėsos kukuliais, gali būti puikus priedas ne tik prie pagrindinio patiekalo, bet ir prie deserto.
Žingsnis 1
Iš šaldytų spanguolių pagaminkite padažą. Uogas sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Užvirinkite. Retkarčiais pamaišydami virkite 5 minutes, kol mišinys sutirštės. Perkelkite spanguoles į trintuvą ir 1-2 minutes maišykite. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą su šaldytomis bruknėmis. Supjaustykite ledus mažais kubeliais. Šaukštu sudėkite ledus į grietinėlę ir ant viršaus užpilkite šaldytų bruknių padažą.
Kategorijos