Publikavimo data: 2024-06-15
Plombier su vaisių marmeladu
Sunku pasakyti, kur ir kada pirmą kartą pasirodė marmeladas, tačiau jis greitai išgarsėjo visame pasaulyje. Tai vienas sveikiausių desertų - marmeladas laikomas dietiniu patiekalu ir gaminamas iš natūralių produktų. Jo sudėtis labai paprasta - vaisių tyrė, virškinimą gerinantis pektinas ir toksinus šalinantis agaras. Marmeladas populiarus ne tik dėl savo naudos ir skonio, bet ir dėl neįprastos konsistencijos bei ryškių spalvų. Juo galima papuošti bet kokį desertą - nuo torto iki ledų.
Žingsnis 1
Paruoškite marmeladą. Į vaisių sultis ir išbrinkusią želatiną įmaišykite citrinos rūgštį ir cukrų. Dėkite mišinį ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, kol cukrus ir želatinos gabalėliai ištirps. Reguliariai maišykite, kad procesas vyktų greičiau. Supilkite mišinį per sietelį į formeles, atvėsinkite iki kambario temperatūros ir palikite šaldytuve sustingti 120 minučių. Išimkite marmeladą ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Sumaišykite grietinėlę su vanile ir įberkite žiupsnelį druskos. Sudėkite pagrindą į plakimo indą ir pradėkite plakti. Palaipsniui įmaišykite cukrų, po kiekvieno įmaišymo gerai suplakite, kol taps tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Sumaišykite ledų pagrindą su marmeladais. Sumaišykite pagrindą su mažais marmeladais ir sudėkite į formą. Įdėkite formą į šaldiklį 1,5-2 valandoms.
Kategorijos