Publikavimo data: 2024-06-15
Plombier su vyšnių sirupu
Mažai kas mėgsta šviežias vyšnias. Dauguma renkasi šias uogas desertuose arba tiesiog su cukrumi. Viskas priklauso nuo jos rūgščiai saldaus skonio pusiausvyros. Dažniausiai rūgštumas dominuoja prieš saldumą, o šį santykį subalansuoti leidžia desertai. Vyšnia puikiai dera su stipriais skoniais, nes yra labai ryški ir nepasimeta prieskonių, šokolado ir net pipirų fone. Vyšnios taip pat puikiai derės su švelniu, kreminiu plombyro skoniu, tapdamos subtilesnės.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Sumaišykite pieno miltelius su cukrumi, supilkite 250 ml pieno. Išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Atskirai sumaišykite likusį pieną su kukurūzų krakmolu, supilkite į verdantį mišinį. Virkite 3-4 minutes, kol mišinys sutirštės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Užšaldykite ledus. Išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių ir atsargiai įmaišykite į pagrindą. Gautą masę įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms, nepamiršdami kas 30 minučių gerai išmaišyti, kad nesusikristalizuotų.
Žingsnis 3
Paruoškite vyšnių sirupą. Vyšnias sudėkite į puodą, supilkite cukrų ir įpilkite vandens. Ant vidutinės ugnies visiškai ištirpinkite cukrų. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies dar 3-4 minutes. Nugriebkite putas nuo paviršiaus ir atvėsinkite. Vėl užvirinkite ir virkite 4 minutes. Atvėsinkite ir išimkite uogas. Gautą sirupą dar kartą užvirinkite, nukoškite putas.
Žingsnis 4
Ledus supjaustykite porcijomis. Šaukštu sudėkite paruoštus ledus į grietinėlę ir apšlakstykite vyšnių sirupu. Patiekite iš karto.
Kategorijos