Publikavimo data: 2024-06-15
Plombier vafliniuose vamzdžiuose
Sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų ledų vafliniuose vamzdeliuose. Tokį skanėstą galite pasigaminti namuose - tam reikia laiko, bet rezultatas vertas pastangų. Traškius vaflių vamzdelius galima kepti vaflinėje arba paprastoje keptuvėje. Sukant vaflius reikia būti kuo atsargesniems, antraip galite nudegti. Vamzdelių įdaro ruošimo procesas nėra labai paprastas, tačiau labai smagus.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Į trynius suberkite cukrų ir vanilę ir plakite mikseriu, kol jie taps purūs, balti ir putoti. Supilkite trynius į puodą, supilkite šiek tiek šilto pieno ir nuolat maišydami kaitinkite. Supilkite likusį pieną, išmaišykite ir nuolat maišydami kaitinkite iki 80 laipsnių temperatūros. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite kremui atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių, sumaišykite su grietinėle ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite į indą ir padėkite į šaldiklį 4-5 valandoms. Kas valandą išimkite ir išmaišykite indo turinį, suardydami sušalusius kraštus ir sumaišydami juos su viduryje esančia mase.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą vafliniams vamzdeliams. Dubenyje įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Pamažu suberkite miltus, nuolat maišydami, kol tešla taps vientisa.
Žingsnis 4
Paruoškite vaflių vamzdelius. Įjunkite vaflinę ir leiskite jai įkaisti. Įdėkite 3 valgomuosius šaukštus tešlos ir uždarykite dangtį. Po 1 minutės patikrinkite, ar vaflis paruoštas. Jei vaflis nėra parudavęs, palaukite dar 10-15 sekundžių. Išimkite vaflį ir susukite jį į vamzdelį. Taip padarykite visus vamzdelius.
Žingsnis 5
Surinkite desertą. Iš ledų suformuokite rutuliuką ir įdėkite jį į vaflinį vamzdelį. Taip pripildykite visus vamzdelius.
Kategorijos