Publikavimo data: 2024-06-15
Plombiere su bruknių padažu
Bruknės - tai taigos uogos, kurios net vadinamos nemirtingumo uogomis, todėl naudingos organizmui. Bruknių lapai liaudies medicinoje vartojami dėl priešuždegiminio ir dezinfekuojamojo poveikio. O uogos yra tikras vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Tradiciškai bruknės buvo naudojamos mėsos patiekalams gardinti ir morsams gaminti. Šiais laikais populiarus iš bruknių gaminamas aromatizuotas saldžiarūgštis padažas. Jis puikiai tinka kepiniams ir ledams gardinti.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Į pieną įmaišykite cukraus ir pieno miltelių mišinį. Kruopščiai išmaišykite, sutrupinkite visus gumulėlius. Dėkite mišinį ant ugnies ir užvirinkite. Į verdantį pieno mišinį supilkite atskiestą krakmolą. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Šaltą grietinėlę plakite mikseriu, kol jos tūris padidės. Sumaišykite pieno grietinėlę ir grietinėlę, įdėkite į šaldiklį 3 valandoms. Maišykite kas 40-60 minučių, kad ledai išliktų orūs.
Žingsnis 2
Paruoškite bruknių padažą. Sudėkite bruknes į puodą, suberkite cukrų, žievelę, citrinų ir apelsinų sultis ir vandenį. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Ant silpnos ugnies virkite 4 minutes neuždengę dangčiu. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite sirupą.
Žingsnis 3
Surinkite desertą. Paruoštus ledus supilkite į porcijinius kremus. Patiekite ledus su šiltu bruknių padažu.
Kategorijos