Plombiere su bruknių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Plombiere su bruknių padažu

Bruknės - tai taigos uogos, kurios net vadinamos nemirtingumo uogomis, todėl naudingos organizmui. Bruknių lapai liaudies medicinoje vartojami dėl priešuždegiminio ir dezinfekuojamojo poveikio. O uogos yra tikras vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Tradiciškai bruknės buvo naudojamos mėsos patiekalams gardinti ir morsams gaminti. Šiais laikais populiarus iš bruknių gaminamas aromatizuotas saldžiarūgštis padažas. Jis puikiai tinka kepiniams ir ledams gardinti.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plombiere su bruknių padažu Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Į pieną įmaišykite cukraus ir pieno miltelių mišinį. Kruopščiai išmaišykite, sutrupinkite visus gumulėlius. Dėkite mišinį ant ugnies ir užvirinkite. Į verdantį pieno mišinį supilkite atskiestą krakmolą. Išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Šaltą grietinėlę plakite mikseriu, kol jos tūris padidės. Sumaišykite pieno grietinėlę ir grietinėlę, įdėkite į šaldiklį 3 valandoms. Maišykite kas 40-60 minučių, kad ledai išliktų orūs.

Žingsnis 2

Plombiere su bruknių padažu Žingsnis 2
Paruoškite bruknių padažą. Sudėkite bruknes į puodą, suberkite cukrų, žievelę, citrinų ir apelsinų sultis ir vandenį. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies. Ant silpnos ugnies virkite 4 minutes neuždengę dangčiu. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite sirupą.

Žingsnis 3

Plombiere su bruknių padažu Žingsnis 3
Surinkite desertą. Paruoštus ledus supilkite į porcijinius kremus. Patiekite ledus su šiltu bruknių padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos