Publikavimo data: 2024-06-13
Plombiere su džiovintais vaisiais
"Plombiere" su džiovintais vaisiais yra nesudėtingas ir labai skanus desertas, pagamintas iš džiovintų vaisių, švelnių ledų ir raugintų riešutų. Patiekalą papildo romas, suteikiantis malonų kartumo poskonį. Džiovinti vaisiai yra labai sveiki: juose yra daug ląstelienos, geležies ir kalio. Įdomu tai, kad seniau per rusų Užgavėnes labai panašus desertas buvo gaminamas iš šaldytos varškės, pridedant cukraus, sultenių ir grietinės.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Džiovintus vaisius sudėkite į maišytuvo dubenį. Į tą patį dubenį suberkite riešutus. Sumalkite ingredientus, kad gautųsi vientisas mišinys. Gautą masę sudėkite į įdarą, supilkite romą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą. Paruoštą pagrindą perkelkite į šaldymo formą ir 1-2 val. padėkite į šaldiklį. Kas pusvalandį desertą pamaišykite, kad jame nesusidarytų ledo.
Kategorijos