Publikavimo data: 2024-06-13
Plombiere su džiovintomis spanguolėmis
Nepaisant to, kad džiovintos spanguolės beveik neturi drėgmės, jose vis tiek yra vertingų komponentų. Pagal savo sudėtį šios uogos yra labai naudingos: jose yra daug baltymų, angliavandenių ir vitaminų. Be to, įrodyta, kad spanguolės gerina sveikatą ir jaunina organizmą. Plombyras su džiovintomis spanguolėmis - tai švelnus, malonaus medaus skonio ir šiek tiek rūgštokas desertas. Patiekalas gaunasi labai sotus, skanus ir maistingas.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti pagrindą. Supilkite pieną į puodą storu dugnu ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Peiliu išimkite sėklas iš vanilės ankšties ir suberkite į pieną. Į pieną įdėkite pačią ankštį. Užvirinkite puodą, tada nukelkite nuo ugnies ir išimkite vanilės ankštį.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti pagrindą. Išplakite trynius su cukrumi. Tada į mišinį nuolat maišydami supilkite pusę karšto pieno. Gautą kiaušinių masę supilkite į likusį pieną, puodą vėl pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami virkite pagrindą 10-12 minučių, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite ledus. Gilų dubenį įstatykite į ledą arba šaltą vandenį, ant viršaus uždėkite sietelį. Gautą pagrindą perkoškite per sietelį. Maišykite masę, kol nesustos susidaryti garai. Po to desertą perkelkite į šaldymui skirtą formą ir įdėkite į šaldiklį 1 valandai. Praėjus šiam laikui plombyrą išmaišykite, sudėkite į jį spanguolių gabalėlius ir medų, dar kartą kruopščiai išmaišykite ir įdėkite į šaldiklį 4-5 valandoms.
Kategorijos