Publikavimo data: 2024-06-13
Plombiere su glajumi
Norėdami pagerinti nuotaiką, suvalgykite ledų. Nustatyta, kad šis skanėstas gamina "laimės hormonus", kurie padeda žmonėms kovoti su stresu. Tačiau kad desertas teiktų ne tik džiaugsmą, bet ir naudą, geriau mėgautis natūraliais naminiais ledais. Paruošti juos pagal šį receptą gana paprasta. Jei viską atliksite teisingai, turėtumėte gauti tikrus glaistytus ledus ant pagaliuko. Ledų formelės ir lazdelės parduodamos konditerijos parduotuvėse ir didžiuosiuose prekybos centruose.
Žingsnis 1
Paruoškite kremą. Sumaišykite pieno miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų. Supilkite 250 ml pieno ir išmaišykite iki vientisos masės. Mišinį užvirinkite. Išjunkite ugnį. Į likusius 50 ml pieno suberkite krakmolą, gerai išmaišykite. Supilkite į saldų pieno mišinį. Išmaišykite. Kai mišinys sutirštės, perkoškite, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Išplakite grietinėlę mikseriu iki standumo. Supilkite į kremą pieną. Išmaišykite. Supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Kai tik ledai pradės stingti, įdėkite lazdeles. Palikite šaldiklyje 4-5 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Į šokoladą įmaišykite sviestą. Išmaišykite. Paruoštus ledus ant pagaliuko panardinkite į glajų, padėkite ant kepimo popieriaus ir vėl padėkite į šaltį, kad šokoladas ant ledų sustingtų.
Kategorijos