Publikavimo data: 2024-06-13
Plombiere su juoduoju šokoladu
Daugelis žmonių mano, kad juodasis šokoladas ir kartusis šokoladas yra tas pats. Tačiau taip nėra. Juodasis šokoladas - tai skanėstas, kuriame kakavos pupelių kiekis sudaro ne mažiau kaip 40 proc. O karčiajame šis skaičius turėtų viršyti 55 %. Be to, juodajame šokolade nėra daug cukraus, o karčiajame šokolade jo beveik nėra. Todėl daugelis žmonių desertui renkasi pieniško šokolado plyteles. Tačiau tiek juodasis, tiek kartusis šokoladas puikiai tiks prie ledų. Šį skanėstą įvertins net ir patys akyliausi saldumynų mėgėjai.
Žingsnis 1
Pašildykite grietinėlę ir pieną. Supilkite grietinėlę ir pieną į nedidelį puodą ir pastatykite ant kaitlentės. Kaitinkite neužvirdami. Stebėkite, kad mišinys nesusitrauktų. Kai pieno mišinys bus karštas, nukelkite jį nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite šokoladinius ledus. Į nedidelį dubenėlį sudėkite trynius ir cukrų. Plakite, kol taps šviesūs ir purūs. Įmaišykite grietinėlės ir pieno mišinį. Pastatykite ant viryklės. Virkite apie 30 minučių maišydami, bet neužvirdami. Į mišinį supilkite tarkuotą šokoladą ir ištirpinkite. Atvėsinkite būsimus ledus, supilkite į formeles arba supilkite į indą. Dėkite į šaldiklį 4-5 valandoms.
Kategorijos