Publikavimo data: 2024-06-15
Plombiere su sūriu
Tradiciniams kreminiams ledams galite suteikti įdomų gastronominį skonį į juos įmaišydami parmezano. Nesunku atspėti, kad šis receptas buvo išrastas Italijoje, kur parmezano dedama beveik į visus patiekalus. Rinkdamiesi sūrį atkreipkite dėmesį į ženklinimą. Originalus parmezanas turi būti pažymėtas DOP stigma, ovalo formos ženklu "Parmigiano-Reggiano Consorzio Tutela", sūrinės numeriu ir pagaminimo metais. Tikrasis parmezanas yra tankios tekstūros ir yra ne pjaustytas, o skeltas.
Žingsnis 1
Sūrį sumaišykite su pienu. Pusę pieno supilkite į dubenį, sudėkite sūrį ir palikite 30 minučių pastovėti. Kitą pusę pieno užvirinkite puode, supilkite pieną ir parmezaną ir pavirkite 2 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir nuo baltos masės perkoškite gelsvą skystį. Išimkite masę.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę ir kiaušinius. Suplakite grietinėlę. Likusį gelsvą skystį užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite trynius, maišydami išmaišykite. Mišinį vėl kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol šiek tiek sutirštės. Tada mišinį atvėsinkite, įmaišykite plaktą grietinėlę ir muskato riešutą.
Žingsnis 3
Užšaldykite ledus. Jei ledai netolygūs, pertrinkite juos per sietelį. Atvėsinkite mišinį, sudėkite jį į formą ir užšaldykite 2 valandoms. Tada mišinį sumaišykite ir užšaldykite dar 1 valandą.
Kategorijos