Publikavimo data: 2024-06-13
Plombiere vaflinėje
Iš traškių vaflių ir švelnių ledų galima pagaminti apetitą žadinantį ir labai skanų desertą. Klasikiniai ledai yra kreminio skonio, tačiau juos galima papildyti įvairiais priedais, pavyzdžiui, uogomis, šokoladu ar vaisiais. Dėl vitaminų A ir E desertas yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas. Be to, plombyre gausu riebalų, todėl jis greitai pasotina organizmą.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Sudėkite trynius į puodą, suberkite cukraus pudrą ir vanilę. Maišykite ingredientus iki vientisos masės. Tada į puodą supilkite 10 % grietinėlės ir išmaišykite. Mišinį pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite 8-10 minučių, kol sutirštės. Paruoštą masę pertrinkite per sietelį, palaukite, kol atvės, ir įdėkite į šaldiklį 1,5-2 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Kai pagrindas atvės, 2 minutes nedideliu greičiu mikseriu plakite 33 % grietinėlę. Paruoštą kremą kruopščiai sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės, tada supilkite masę į šaldymo formą. Įdėkite desertą į šaldiklį 1,5 valandos. Praėjus šiam laikui plombyrą išmaišykite, kad jame nesusidarytų ledo. Tada masę dėkite į šaldiklį 3-4 valandoms, kol visiškai sušaltų.
Žingsnis 3
Paruoškite vaflių spurgas. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vaniliną. Mišinį lengvai suplakite plaktuvu. Tada į ingredientus supilkite vandenį ir toliau plakite mišinį, kol cukrus visiškai ištirps. Po to suberkite miltus ir augalinį aliejų. Kruopščiai išmaišykite masę, kad gautųsi tiršta, bet skysta tešla. Tada įkaitinkite vaflinę, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos ant aparato, palaukite, kol kūgis iškeps, tada jį apvyniokite. Veiksmus pakartokite su visa tešla.
Kategorijos