Plombiere vaflinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Plombiere vaflinėje

Iš traškių vaflių ir švelnių ledų galima pagaminti apetitą žadinantį ir labai skanų desertą. Klasikiniai ledai yra kreminio skonio, tačiau juos galima papildyti įvairiais priedais, pavyzdžiui, uogomis, šokoladu ar vaisiais. Dėl vitaminų A ir E desertas yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas. Be to, plombyre gausu riebalų, todėl jis greitai pasotina organizmą.
Gaminimo laikas
475 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
273 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Plombiere vaflinėje Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Sudėkite trynius į puodą, suberkite cukraus pudrą ir vanilę. Maišykite ingredientus iki vientisos masės. Tada į puodą supilkite 10 % grietinėlės ir išmaišykite. Mišinį pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite 8-10 minučių, kol sutirštės. Paruoštą masę pertrinkite per sietelį, palaukite, kol atvės, ir įdėkite į šaldiklį 1,5-2 valandoms.

Žingsnis 2

Plombiere vaflinėje Žingsnis 2
Paruoškite ledus. Kai pagrindas atvės, 2 minutes nedideliu greičiu mikseriu plakite 33 % grietinėlę. Paruoštą kremą kruopščiai sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės, tada supilkite masę į šaldymo formą. Įdėkite desertą į šaldiklį 1,5 valandos. Praėjus šiam laikui plombyrą išmaišykite, kad jame nesusidarytų ledo. Tada masę dėkite į šaldiklį 3-4 valandoms, kol visiškai sušaltų.

Žingsnis 3

Plombiere vaflinėje Žingsnis 3
Paruoškite vaflių spurgas. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vaniliną. Mišinį lengvai suplakite plaktuvu. Tada į ingredientus supilkite vandenį ir toliau plakite mišinį, kol cukrus visiškai ištirps. Po to suberkite miltus ir augalinį aliejų. Kruopščiai išmaišykite masę, kad gautųsi tiršta, bet skysta tešla. Tada įkaitinkite vaflinę, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą tešlos ant aparato, palaukite, kol kūgis iškeps, tada jį apvyniokite. Veiksmus pakartokite su visa tešla.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos