Publikavimo data: 2024-06-15
Plombyras su obuolių padažu
Populiariausias vaisius pasaulyje yra obuolys. Šiam vaisiui skiriamas ypatingas vaidmuo daugelyje pasakų, senovės graikų mitų, atradimų ir net biblinėje žmonijos legendoje. Neįmanoma rasti kito vaisiaus, kuris būtų naudojamas tiek daugelyje receptų. Dėl saldumo ir lengvos rūgštelės derinio obuolys puikiai tinka daugeliui patiekalų. Jis puikiai tinka antriesiems patiekalams, pavyzdžiui, paukštienai, pagardinti, desertams, pyragaičiams ir ledams paskaninti.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Pieną sumaišykite su tryniais, suberkite cukrų. Kruopščiai išmaišykite ir išplakite iki vientisos masės. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišydami virkite, kol sutirštės. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki grietinės konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite obuolių tyrę. Nuluptą obuolį supjaustykite mažais gabalėliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir palaukite, kol jis ištirps. Kepkite obuolį ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami, kad suminkštėtų, 10 minučių. Suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite ledų pagrindą. Sumaišykite ledų pagrindą su plakta grietinėle ir sudėkite karamelizuotus obuolius. Kruopščiai sumaišykite maišytuvu. Supilkite obuolių ledus į formą ir įdėkite į šaldiklį 4 valandoms. Patiekite ledus kreminiuose indeliuose.
Kategorijos