Publikavimo data: 2025-08-19
Pomidorai su kalmarais
Norint paruošti skanius kalmarais įdarytus pomidorus, svarbu pasirinkti kokybiškus kalmarus. Jų skerdenos gali būti baltos arba rausvos spalvos. Jų mėsa neturėtų būti gelsva. Tai prastos kokybės ir pakartotinio užšaldymo požymis. Rinkitės skerdenas su mažiausiu ledo apnašų kiekiu, kuris jas apsunkina.
Žingsnis 1
Paruoškite kalmarus. Kalmarus tris kartus užpilkite verdančiu vandeniu. Po pirmojo karto atsikratykite odos, išimkite chitino plokštelę ir vidų. Antrą kartą skerdeną 1 minutę palaikykite vandenyje, tada nuplaukite. Vėl užpilkite verdančiu vandeniu, po minutės vandenį nusunkite ir supjaustykite kalmarą kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir įdarykite pomidorus. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Atvėsinkite. Paimkite gilų indą ir sudėkite į jį kalmarus, paprikų kubelius, pomidorų minkštimą, svogūnus ir žoleles. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite. Paruošta mase įdarykite pomidorus.
Kategorijos