Publikavimo data: 2024-06-23
PP receptas filė
Iš fillo tešlos galite pagaminti neįprastą desertą, panašų į "Napoleoną". Jis bus skanus, orus ir, svarbiausia, mažai kaloringas. Šiam desertui naudojamas kremas, kurio pagrindą sudaro pienas ir kiaušiniai, vietoj cukraus dedama steviozido. Jei norisi, į sluoksnį galima dėti bet kokių plonai supjaustytų vaisių ar uogų. Pyrago plutelės gaminamos iš fillo tešlos, jas reikia atskirai kepti orkaitėje tik 3 minutes. Fillo tešla labai plona, tačiau su ja lengva dirbti.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Krakmolą atskieskite puse stiklinės pieno. Išplakite vištų kiaušinius su vanile ir stevija, supilkite pieną ir krakmolą ir dar kartą išmaišykite. Likusį pieną užvirinkite ant vidutinės ugnies, tada plona srovele supilkite į kiaušinių masę, nuolat maišydami. Virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Suformuokite desertą. Perpjaukite tešlą į dvi dalis, kepkite lakštus po vieną 3 minutes, kol paruduos. Kiekvieną pyragą aptepkite karštu kremu, sudėkite juos vieną ant kito. Paskutinį pyragą sulaužykite mažais gabalėliais ir apibarstykite viršutinį sluoksnį. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad 1-2 valandas pasimarinuotų.
Kategorijos