Publikavimo data: 2024-03-25
Profiterolės su kremu
Profiterolės su kremu yra klasikinis prancūziškas desertas. Norint jo paragauti, nebūtina eiti į konditeriją. Švelnius ir skanius profiteroles galite pasigaminti namuose pagal šį receptą. Paruošto deserto skonio savybėms tiesioginės įtakos turi kremas. Todėl jam gaminti svarbu pasirinkti riebų naminį pieną ir didelius naminius kiaušinius. Geras pienas bus šviesios spalvos, be nuosėdų butelio dugne ir be rūgštaus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą peltakiukams su kremu. Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite sviestą. Pastatykite ant ugnies, kad sviestas ištirptų. Maišydami virkite, kol mišinys užvirs. Supilkite miltus ir druską ir greitai išminkykite šaukštu, kad tešla būtų vientisa. Nuimkite nuo viryklės. Palikite 20 minučių atvėsti. Mišinys turi atvėsti. Į tešlą po vieną įmuškite vištų kiaušinius. Įdėję kiekvieną kiaušinį, gerai išmaišykite tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite profiteroles. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį ir įspauskite į kepimo skardą 3 cm atstumu viena nuo kitos. Įdėkite kepimo skardą į karštą orkaitę 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 200 ℃. Kepkite dar 25 minutes. Išimkite profiteroles iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite naminį kremą. Paimkite švarią keptuvę, supilkite į ją druską, cukrų ir miltus. Išmaišykite. Supilkite dalimis pieną ir iš karto išmaišykite iki vientisos masės. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Nuolat maišydami užvirinkite mišinį. Virkite 1 minutę. Išjunkite ugnį. Išimkite dalį kremo iš keptuvės ir perpilkite į švarų indą. Sudėkite iš anksto išplaktus trynius. Gerai išmaišykite. Perpilkite mišinį atgal į puodą su grietinėle. Pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite nuolat maišydami. Palaukite, kol mišinys užvirs. Nuimkite grietinėlę nuo viryklės ir įpilkite vanilino. Išmaišykite ir palikite atvėsti. Kai kremas atvės, įdėkite jį į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Baigti ruošti profiteroles. Pyragaičiuose padarykite nedideles 3-5 mm skylutes. Pripildykite pipetę kremo ir pripildykite pyragėlius.
Kategorijos