Publikavimo data: 2025-08-20
Puiki Šarlotė
Labai mėgstu obuolius, taip pat ir kepinius. Išbandžiau daugybę įvairių receptų, bet šarlotė būdavo arba neskani, arba nepakildavo, arba išeidavo per tiršta. Šis receptas labai paprastas ir greitas, tačiau gaunasi tiesiog tobulas pyragas. Vidutiniškai saldus, minkštas, sultingas ir purus. Tokia šarlotė tiesiog tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Iš obuolių pašalinkite šerdį ir supjaustykite plonais griežinėliais. Šiam receptui tinka bet kokios rūšies obuoliai, aš naudojau šiek tiek minkštus obuolius. Jei turite rūgščių obuolių, prieš tai juos šiek tiek pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 2
Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite majonezą, aliejų, cukrų ir miltus. Tešla bus gana tiršta.
Žingsnis 3
Ant aliejumi pateptos formos dugno sudėkite obuolius ir supilkite tešlą. Kepkite 180 °C temperatūroje 40 minučių.
Kategorijos