Pumpernickel pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Pumpernickel

"Kepta Aliaska", "norvegiškas omletas" - šis desertas turi daugybę pavadinimų, tačiau nė vienas iš jų neapibūdina jo esmės. Kas gali būti originaliau už šaltus ledus ant biskvito pagrindo, aplieto rudu, lengvai paskrudintu meringu? Už savo išvaizdą desertas dėkingas fizikai. Jo kūrėją, prancūzų virėją, įkvėpė amerikiečių fiziko tyrimai, kuriuose jis teigė, kad plakto kiaušinio baltymo šilumos perdavimas yra prastas. Taip gimė šis kontrastingas desertas - šaltas įdaras įkaitusiame apvalkale.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
278 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.85/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pumpernickel Žingsnis 1
Paruoškite ledus. Supilkite grietinėlę į plaktuvą, suberkite vanilinį cukrų ir plakite grietinėlę iš pradžių nedideliu greičiu, paskui dideliu greičiu, kol taps puri. Mažais šaukštais atsargiai įmaišykite sutirštintą pieną, kad mišinys būtų purus. Dėkite masę į šaldiklį 180 minučių, kol bus norimos konsistencijos.

Žingsnis 2

Pumpernickel Žingsnis 2
Paruoškite meringą. Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Toliau plakdami palaipsniui suberkite cukraus pudrą.

Žingsnis 3

Pumpernickel Žingsnis 3
Iškepkite desertą. Į tartaletes sudėkite šaldytus kietus ledus. Ant viršaus nedidele šakute išplaktus baltymus, suformuodami beerzines viršūnes. Kepkite desertą orkaitėje, naudodami "grilio" arba "grilio su konvekcija" funkciją, 250 °C temperatūroje 1 minutę. Ištraukite, kai tik meringa paruduoja ir įgauna plutelę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos