Publikavimo data: 2024-06-16
Pumpernickels su cinamonu ir riešutais
Po keistu pavadinimu slepiasi skaniausių sausainių receptas, seniai rastas viename iš kulinarinių žurnalų. Šie sausainiai visada gerai pavyksta ir yra labai skanūs. Jei norite, galite juos gaminti be cinamono ir lazdyno riešutų, jie taip pat išeina geri ir yra net šiek tiek švelnesni.
Žingsnis 1
Į minkštą sviestą suberkite cukrų ir cinamoną. Plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į mišinį įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišydami iki vientisos masės. Nepamirškite palikti vieno trynio riebalams ištepti.
Žingsnis 3
Persijokite miltus ir suberkite kepimo miltelius. Į tešlą supilkite smulkintus riešutus, išmaišykite, palaipsniui įmaišydami miltus. Gaunama minkšta, šiek tiek lipni tešla.
Žingsnis 4
Miltus supilkite ant darbinio paviršiaus ir sudėkite ant jo tešlą. Minkykite tešlą su daugiau miltų, kol ji nebelips prie rankų. Padalykite į 4 lygias dalis.
Žingsnis 5
Kiekvieną gabalėlį susukite į 2,5 cm skersmens dešrelę. Tada kočėlu suformuokite stačiakampio formos, maždaug 1 cm storio dešrą.
Žingsnis 6
Dėkite sluoksnį ant kepimo skardos, patepkite kiaušiniu. Kepkite 200 ˚C temperatūros orkaitėje, kol paruduos.
Žingsnis 7
Šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite rombais.
Kategorijos