Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų ir česnakų padažas
Šis aštrus ir saldus svarainių padažas puikiai tiks prie mėsos patiekalų. Paruošimo procesą reikėtų pradėti nuo svarainių apdorojimo. Nepaisant to, kad šviežios svarainių sėklos gali sukelti apsinuodijimą, termiškai apdorojant jos praranda pavojingas savybes. Todėl, jei norima, vaisiaus kauliukus galima palikti ir sumaišyti su minkštimu blenderiu. Arba, priklausomai nuo pageidaujamos konsistencijos, smulkiai supjaustykite tik vaisių minkštimą. Padažui geriau imti nesmulkintus prieskonius ir sumalti juos grūstuvėje arba kavos malūnėlyje.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną bei česnaką. Maišykite ir kepkite, kol suminkštės. Svogūnas turėtų tapti skaidrus, o česnakas - ne per daug patamsėti. Sudėkite smulkintus svarainius ir troškinkite 5-7 minutes. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
Žingsnis 2
Į padažą suberkite prieskonius. Daržoves užpilkite balzaminiu actu, suberkite maltą kardamoną, cinamoną, aitriąją papriką ir čiobrelius. Pagal skonį įberkite kardamono, cukraus ir druskos. Virkite dar 3 minutes, tada įmaišykite smulkintas petražoles, pakaitinkite dar 2 minutes, tada išjunkite ugnį ir palikite kelioms minutėms pritraukti.
Kategorijos